1. SPLOŠNE DOLOČBE

Ponudnik spletne strani www.hotairballoons2020.com je Balonarski klub Roto Balon klub.

Naziv: Balonarski klub Roto Balon klub
Sedež: Temlinova ulica 2, 9000 Murska Sobota, Slovenija
Kontakt: info@hotairballoons2020.com
Matična številka: 4030478000
Davčna številka: 82739684

Uporabo spletne strani (brskanje po strani, odpiranje povezav, branje vsebine in podobno) štejemo kot soglasje obiskovalca spletne strani, da se strinja s temi splošnimi pogoji uporabe. V kolikor se kot obiskovalec spletne strani ne strinjate s temi splošnimi pogoji uporabe vas naprošamo, da prenehate z uporabo spletne strani www.hotairballoons2020.com.

Ponudnik si pridružuje pravico, da te splošne pogoje kadarkoli in brez predhodne najave spremeni, tako da novo različico objavi na spletni strani.

Ti splošni pogoji veljajo za celotno spletno stran in vse njene posamezne dele, kot so razdelki, pod-strani ali obrazci, v kolikor za posamezen del izrecno ni določeno ali navedeno drugače.

2. VSEBINE NA SPLETNI STRANI

Obvestila, prispevki, članki, publikacije, besedila, PDF datoteke in druge vsebine objavljene na spletni strani (v nadaljevanju: vsebine) so nastale z namenom, da obiskovalcem spletne strani (v nadaljevanju: uporabniki) podamo najbolj koristne in uporabne vsebine. Ponudnik skuša po svojih najboljših močeh z vzdrževanjem spletne strani zagotavljati točnost in pravilnost teh informacij in vsebin ter pravilno delovanje obrazcev.

Ponudnik na spletni strani objavlja predvsem informacije o balonarstvu v Sloveniji, svetovnem prvenstvu v poletih s toplozračnimi baloni ter informacije o dejavnostih in dogodkih katere se udeležujejo slovenski balonarji doma in v tujini.

V primeru, da se na spletni strani objavi informacija, ki je pridobljena iz drugih virov, se ob njej navede vir oziroma se na to opozori s spletno povezavo do vira.

Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja, urejanja, dodajanja ali odstranjevanja vsebin ali obrazcev na spletni strani brez predhodnega opozorila in ne prevzema odgovornosti za kakršne koli posledice takih sprememb.

Na spletni strani so objavljene tudi povezave, ki kažejo na spletne strani drugih oseb. Na delovanje teh strani in na njihovo vsebino ponudnik ne more vplivati in zato ne sprejema nikakršne odgovornosti za točnost tam objavljenih informacij in vsebin.

Pravila glede omejitve odgovornosti pri uporabi vsebin na spletni strani se nahajajo v točki 3. splošnih pogojev uporabe.

3. IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI PRI UPORABI SPLETNE STRANI

Obiskovalci spletne strani uporabljajo spletno stran, njene dele, vsebine in informacije izključno na lastno odgovornost.

Ponudnik spletne strani ne prevzema nikakršne koli odgovornosti v primeru, če se spregleda kakšno pomembno informacijo ali drugo vsebino, objavljeno na spletu ali posredovano ponudniku v objavo.

Ponudnik ne prevzema nikakršne koli odgovornosti za točnost in pravilnost, na spletni strani objavljenih informacij in vsebin, ne prevzema odgovornosti zaradi spremembe že objavljenih informacij ali vsebin in ne prevzema odgovornosti za morebitno nastalo škodo, ki bi obiskovalcu spletne strani nastala zaradi uporabe tam objavljenih informacij ali vsebin, vključno s škodo zaradi izgubljenega prihodka ali pričakovanega dobička, izgube ali okrnitve dobrega imena, izgube poslov ali izgube podatkov.

4. SPLETNI PIŠKOTKI

Spletna stran uporablja tekstovne datoteke (t.i. spletne piškotke), ki jih shrani v naprave, s katerimi uporabniki spleta dostopajo do spletne strani in so namenjene prepoznavanju teh naprav. Spletna stran uporablja piškotke z namenom zbiranja podatkov o njeni uporabi za izboljšanje uporabniške izkušnje.

Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik in lahko uporabnik sam njihovo shranjevanje omeji ali onemogoči, oziroma odstrani že shranjene podatke.

Že shranjene piškotke lahko nadzirate ali izbrišete preko svojega spletnega brskalnika. V primeru, da boste piškotke izbrisali ali po poteku njihove veljavnosti, vas bo spletna stran ponovno opozorila na njihovo uporabo. Več informacij o nastavitvah piškotkov in o načinu njihovega brisanja v posameznem spletnem brskalniku najdete na sledečih povezavah:

Družbena omrežja kot so npr. Facebook, Google+ in Twitter vam bodo morda piškotke nameščala pri obiskovanju spletne strani v kolikor boste takrat istočasno tudi prijavljeni v njihovo storitev. Na te piškotke ponudnik ne more vplivati, saj je njihova uporaba urejeno s pogoji sodelovanja, ki ste jih kot uporabnik teh omrežij sprejeli ob registraciji v ta omrežja.

5. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik varuje osebne podatke obiskovalcev spletne strani, ki mu jih ti posredujejo pri njeni uporabi. Osebne podatke se obdeluje izključno za namene za katere so zbrani in jih dovoljuje veljavna zakonodaja.

Ponudnik osebnih podatkov, vključno s kontaktnimi informacijami, ne bo uporabljal za nobene druge namene brez izrecnega vnaprejšnjega dovoljenja posameznika. Prav tako jih ne bo, brez predhodnega dovoljenja uporabnika, posredoval tretjim osebam, razen, če bi bil k temu zavezan na podlagi predpisov.

Ob obisku spletne strani se nekateri podatki (npr. datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

Ponudnik izvaja potrebne organizacijske, tehnične logično-tehnične postopke in ukrepe, s katerimi varujejo osebni podatke, preprečuje slučajno ali namerno nepooblaščeno uničevanje podatkov, njihovo spremembo ali izgubo in njihovo nepooblaščeno obdelavo.

6. PRIJAVA NA E-NOVICE

Ponudnik obiskovalcem spletne strani ponuja naročilo na elektronske novice (e-novice). Pri naročilu na e-novice ponudnik zbira vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec. Ponudnik te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novicah in dogodkih in jih ne bo posredoval tretjim osebam. Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite, kar lahko storite kadarkoli.

Obveščanje po elektronski pošti se ne izvaja preko spletne strani www.hotairballoons2020.com. Z vpisom elektronske pošte v rubriko “prijava na e-novice”, se šteje, da soglašate, da ponudnik vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene obveščanja, ter da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete

7. PRIJAVA NA DOGODKE

Ponudnik obiskovalcem spletne strani ponuja prijavo na dogoke. Pri tem ponudnik zbira vaš naslov elektronske pošte (e-naslov) ime in priimek, naslov in kontaktno številko, ki jih vpišete v spletni obrazec. Ponudnik te podatke obdeluje izključno za namene organizacije dogodka in za obveščanje prijavljenih na dogodek o informacijah, vezanih na dogodek. Teh podatkov ne bo posredoval tretjim osebam.

8. AVTORSKE PRAVICE

Vsebine, grafični in drugi elementi na spletni strani so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Izjema so tiste, ki so kot avtorsko prosto označene v teh splošnih pogojih ali neposredno ob vsebini oz. elementu.

9. KONTAKTNI PODATKI

V kolikor ste odkrili napako, netočnost, neažurnost ali drugo pomanjkljivost na spletni strani nam to prosim sporočite na info@hotairballoons2020.com. Na isti naslov nam lahko sporočite tudi vaše zahteve za umik vaših osebnih podatkov iz spletne strani.

Vsak posameznik lahko od ponudnika zahteva, da umakne na spletni strani objavljene njegove osebne podatke, kar zajema tudi slikovni ali video posnetek, na katerem se posameznik pojavi. Ponudnik bo v tem primeru osebne podatke nemudoma umaknil iz spletne strani. Ponudnik ne odgovarja za objavo teh podatkov oziroma posnetkov na drugih strežnikih, kjer jih objavijo druge osebe.